perjantai 8. marraskuuta 2013

Suklaamuffineita?......Suklaantuoksuista saippuaa joulupukin pussiiiin

Resepti:
Kookosrasvaa 150g
Oliiviöljyä 200g
Rypsiöljyä 150g
Vettä 130g
Lipeää 71g
Eteerinen suklaaöljy 10-20ml

1. Punnitse rasvoja tarkka määrä
2. Sulata kookosrasva kattilassa
3. Lisää sulaneeseen rasvaan oliiviöljy. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Sekoita haluste öljyihin.
4. punnitse vesi lasipurkkiin.
5. Pue suojavaatteet: essu, suojalasit ja vähintään talouskäsineet. Punnitse lipeää tarkka määrä.
6. Kaada lipeä veden joukkoon , sulje heti kansi ja liikuttele purkkia , kunnes lipeä on sulanut.
MUISTA: ENSIN VESI; SITTEN HAPPO; ETTEI TULE SORMEEN RAKKO.
7. Kaada sekoituskulhoon ensin huoneenlämpöinen rasvaseos ja siihen kuuma lipeäliuos. Sekoita sauvasekoittimella.
8. Sekoita sauvasekoittimella  " surauttamalla" lyhyitä hetkiä kerrallaan. Jatka sekoittamista kunnes seos alkaa paksuuntua.
9. Kiisselivaihe. Kun seos paksuuntunut, voit lopettaa sekoittamisen.
10. Kaada massa muotteihin (tässä siligonisia muffinivuokia). Kaavi loput massat kaapimella.
11. Kiedo muotit pyyheliinaan edistääksesi geelivaiheen saavuttamista. Anna muottien olla 24tuntia, voit kurkkia välillä, jäähtyessään saippua muuttuu läpikuultamattomaksi.
12. Irroita muotit, ja suorita saippuan leikkaus tarvittaessa, jos esim. olet käyttänyt muottina maitopurkkia. Sisikoni vuokat ovat erityisen käyttökelpoisia.
13. Laita saippuapalat hämärään  ja ilmavaan paikkaan kypsymään, ne saavat kypsyä mielellään kuukauden ennen käyttöönottoa.
Astoiden puhdistus:
Pyyhi astiat ralouspaperilla, pese sen jälkeen astianpesuaineella tai tiskikoneessa. Raakaa saippuamassaa ei saa päästää viemäriin, voi aiheuttaa tukoksen. Jos astiat voivat odottaa seuraavaan päivään, massa on muuttunut saippuaksi ja ne voi pestä vedellä.
HUOLEHDI: MASSA ON LAPSILTA JA LEMMIKEILTÄ KIELLETTY (LIPEÄ!!!!)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti